موقع سهاد القلبموقع سهادالرئيسيةس .و .جالتسجيلاعلاناتاتصل بنادخول
انت متصل باسم زائر
آخر زيارة لك كانت
لديك 1 مساهمة
ثمة هنا مجتمع باذخ بالعطاء مسرف في الاحاسيس ينتظركم بكرم السيل من مجتمع سهاد القلب إلى اصحاب المشاعر و الاحاسيس

شاطر | 
 

  طريقة عمل الكيك الاسفنجى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
meme
مراقب قسم
مراقب قسم
avatar

الــــدولــــة :
الــجــنــس : انثى
الــمـهــنــة :
الــهــوايــة :
الــمــزاج :
عدد المساهمات : 336
M M S :
S M S : مملكة و منتيات سهاد القلب الموقع الرسمي
الاوسمة :

الاضافات
مشاركة/share:
قيم-الموضوع/Rate-Thread:

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكيك الاسفنجى بالصور   الخميس 24 نوفمبر 2011, 03:28

بسم الله الرحمن الرحيم


-بدايه الكيكه الاسفنجيه
لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصيرالكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى

2-
جميع المقادير المستخدمه
بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجهولكن قبل ما
اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى
تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء
تجمعت على البيض بعد
النص ساعه كده
تقدرى تستخدمى البيض

3-
لو عاوزه الكيك بنكهه
البرتقال ضيفى
برش برتقاله
على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم
الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه
تضاف بعد اضافه الطحين لكن
برش البرتقال
بيكون مع البيض كبديل للفانيليا

4-
الدقيق والنشا والبيكنج
باودر اللى
حكتبلكم
مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى
حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا
ومهم اوى مرتين

5-
مهم اوى ان المقادير تكفى
صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى
معجنه

6-
مهم اوى الفرن يتسخن
اثناء تحضيرك
للكيك ودرجه
الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى
مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه
180 واغلقى الفرن لحد
ما تنتهى من
عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته
لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتينمالهومش تالت
الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه
يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه
والثانيه انك مضفتيش الدقيق
معلقه معلقه
ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى
الكيكه طالعه زى الخبز مكتومهالان المقادير المظبوطهطبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبلالعمل بنص
ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه
وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه
دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لابس عموما
وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها
يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو
لقيتى لسه عندك خليط ممكن
تحطيه فى
صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش
عن نصف الصينيه لانه حيرتفعالمقاديرالكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6
بيضات بدرجه حراره الغرفهكوب الاربع دقيقكوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمهربع كوب نشاملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودرملعقه كبيره ممسوحه فانيلياربع كوب كاكاو غير محلىلو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد
فقط وبرده نفس المقادير
سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليهالفانيليا او
بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده
دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو
شغال بعد الدقيقتين ضيفى
السكر مره
واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى
المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج
بقى كريمه وحجمها بقى
تلت اضعاف حجم
البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا
اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف
بعد الربع ساعه شيلى
المضرب خالص
ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده
خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ
البيض يخرج تانى ومش
حتبقى هشه
ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيقواحده وقلبى
ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه
او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق
وقلبى مرتين وضيفى الملعقه
الاخرى وبرده
قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد
ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها
بالفراوله او الاناناس بعد
ما تخلصى صبى
الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد
اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى
تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى
سخنه حتتعرض لهواء بارد
حتبوظ سبيها
فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها
ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا
كتباها حتلاقى احلى كيكه
اسفنجيه
عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيهاولو مستعجله
وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى
تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره
يارب اكون افادتكم
ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )التورتهتحتاج ربع
كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع
بودره يأتى على هيئه
علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على
شكل كريمه
الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل
كوب كريمه باودر معها
فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها
بالشيكولاته
ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه
نصيحه منى
لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى
سائله نصيحتى لك هى
لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج
وملعقه
كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه
متماسكه وضعيها فى
التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف
والتزيين
اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب
عالعلبه بالظبط لا
تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكنولكنولكناناشخصيا احب
اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى
وغالبا تورتاتى تتنوع
مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك
العادى
مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها
تنتقلى للكيكه
الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق
منخول مضاف له ملعقه
ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف
كوب زيت
او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا
لو اردتى عملها
بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر
غير محلى والان مع
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته
سابقاهنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر







نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا







ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها
قومى بأضافه السكر










نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط
للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض








بعد ذلك
نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما
ذكرت فوق









والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه







ونتبع
طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى
بالشيكولاته






واخرى بالفانليا







بالهنا والشفاء

خالــــــص تحياتى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكيك الاسفنجى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة و منتديات سهاد القلب الموقع الرسمي ::    ::   :: منتدى المطبخ و التغذية و الصحة | Forum Kitchen and Nutrition and Health |-
انتقل الى:  
سحابة الكلمات الدلالية

أنت غير مسجل في سهاد القلب للتسجيل .. اضغط هـنـا